Antiperspirant ili dezodorans? Oba!

0

Kombinujte: Dezodorans koristite kad krenete na trening (pred bilo kakav veći fizički napor) a antiperspirant za posao i izlazak
 

Šta su i šta rade antiperspiranti? To su proizvodi specijalno dizajnirani da spreče proces znojenja u celosti. Na taj način se eliminišu i neprijatni mirisi, koji nastaju kada se bakterije razmnože uz pomoć znoja. Da bi ovo zaustavili, antiperspiranti zapušavaju pore znojnice a to se postiže upotrebom raznih hemikalija, od kojih je najčešća aluminijum.

 

Očigledne su i negativne strane ovakvih proizvoda. Svaki vid intervencije sa prirodnim fizičkim procesima nije dobar. Znojenje je način našeg organizma da izbaci toksine i da reguliše temperaturu, a kada su pore zapušene, ovi procesi su onesposobljeni.

 

Dezodorans ili antiperspirant – konačna presuda

 

Da biste izbegli negativne posledice koje izaziva zapušenje pora kod upotrebe antiperspiranata i tragovi znojenja i pored dezodoransa, stručnjaci preporučuju jednostavno rešenje – kombinujte ova dva proizvoda!

 

Inhibiranje znojenja je ok ali samo kada je neophodno – posao, izlazak i slično, ali nikako kada se zaputite u teretanu. Balansiranje ovoga sa dezodoransom kada vežbate ili ste u drugoj vrsti fizičkog napora daće idealnu ravnotežu koja je praktična i mnogo zdravija od upotrebe samo jedne vrste proizvoda.

 

Dakle, kao što to obično biva, kompromis je najbolje rešenje!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here