Antisrpski duh proglašava ‘mladobosance’ teroristima

0

Gavrilo Princip zaslužuje spomenik u Sarajevu, smatra jedan od vodećih bošnjačkih intelektualaca Muhamed Filipović
 

Muhamed Filipović je naveo da je Principov pucanj u austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda predstavljao politički čin, koji po ničemu ne može da se nazove terorizmom.

 

Filipović je za "Pres Republika Srpska" rekao da se zgražava pokušajima pojedinaca iz bošnjačkog političkog i kulturnog života da propalu austrougarsku imperiju, koja je predstavljala surovog okupatora na ovim prostorima, predstave kao navodne prijatelje Bošnjaka i BiH.

 

-Austrougarska okupacija BiH je bila krvava i sa brojnim i teškim represalijama nad stanovništvom. Principa i `mladobosance` teroristima jedino mogu da nazivaju oni koji se ulaguju Austriji iz nekih prizemnih razloga ili oni koji imaju antisrpska osećanja, naglasio je Filipović i dodao da su se pripadnici "Mlade Bosne", koji su organizovali atentat na Ferdinanda, borili za ujedinjenje svih slovenskih naroda na ovim prostorima i oslobođenje od Austrougarske.

 

Filipović ističe da nema smisla to što pojedinci danas pokušavaju da događaje od pre jednog veka sude prema nekim modernim kriterijumima. On je naveo da je Princip zaslužio spomenik u Sarajevu i da ne razume potrebu bilo koga da abolira svoje okupatore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here