Tanjug
Milan Antonijević

Izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da se sutra nastavljaju razgovori između vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka, a ponovo će se, kaže, razgovarati o medijima i finansiranju izborne kampanje.

– Zbog osetljivosti teme medija i finansiranja izborne kampanje mislimo da je neophodno da se još jedan dijalog posveti tome – rekao je Antonijević za Tanjug.

Dodao je da su organizatori od političkih stranaka zatražili da pošalju u pisanoj formi osvrte na dosadašnje preporuke i ocene civilnog društva, kao i svoje predloge, navodeći da je to pokazatelj da će se govoriti o vrlo konkretnim stvarima kada je reč o medijima i finansiranju izborne kampanje.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke i vlasti i opozicije su već dostavile svoje predloge, te očekuje da će se pored toga razgovarati i o onome što su predstavile organizacije CRTA, Transprantnost, Novosadska novinarska škola…

Na pitanje da li, prema njegovim informacijama, Savez za Srbiju ostaje pri stavu da ne dolazi na sastanke vlasti i opozicije, Antonijević je rekao da u komunikaciji koju imaju sa njima to i dalje stoji, ali se nada da će promeniti svoju odluku.

Kako je rekao, razgovor na Fakultetu političkih nauka nije negiranje prava na bojkot, već stvaranje okvira za bolje izborne uslove.

Najavio je da će poslednja tema razgovora vlasti i opozicije biti pritisci na građane tokom izbora i neposredno pre izbora, jer je, kaže, to tema koja zavređuje pažnju.

Savez za Srbiju nije promenio odluku i neće sutra učestovati na četvrtom razgovoru vlasti i opozicije o izbornim uslovima, a sastanku takođe neće prisustvovati ni predstavnici Demokratske stranke Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime