EPA/MAXIM SHIPENKOV
Anatolij Antonov

Ambasador Rusije u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov izjavio je da zapadne zemlje koje podržavaju kijevsku vladu ugrožavaju sigurnost, pa čak i živote svojih građana u pokušaju da oklevetaju Rusiju.

– Očigledno imamo posla sa potpunom atrofijom kritičkog mišljenja. U svojoj manijakalnoj želji da oklevetaju Rusiju i uzdignu Ukrajinu, zapadne zemlje su spremne da rizikuju bezbednost, dobrobit, pa čak i živote sopstvenih građana – rekao je Antonov u intervjuu za Njuzvik komentarišući navode da Ukrajina planira da upotrebi “prljavu bombu”.

Prema rečima ruskog diplomate, nezavisni mediji i stručnjaci imaju odgovornost da svima otvore oči i ukažu na ono što se zaista dešava na terenu i rasvetle opasnost od zapadnih avantura koje vode do nepovratnih posledica i masovne smrti nevinih civila.

Načelnik ruskih jedinica za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov rekao je u ponedeljak da je rusko Ministarstvo odbrane pripremilo svoje snage da deluju “u uslovima radioaktivne kontaminacije”, jer poseduju informacije o spremnosti Kijeva da upotrebi “prljavu bombu”.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u telefonskim razgovorima sa svojim kolegama iz Amerike, Velike Britanije, Turske i Francuske, upozorio na pretnju iz Ukrajine. Iz Vašingtona, Londona i Pariza saopštavaju da ne veruju tim informacijama.

1 COMMENT

  1. Prljave bombe= prljave igre gubitnika = napad na obican narod, ne na Zelenskog i bratiju, nego na rusku i ukrajinsku decu = opet Zapad kriv?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here