AO: Nole kao brzi voz u Melburnu

0

Fonet/AP
Novak Đoković je pokazao zbog čega važi za prvog favorita na turniru u Melburnu
 

Nole je praktično odradio malo jači terning na početku prvog Grend slema u sezoni, ne dozvolivši Slovencu nijednog trenutka da se ponada da bi mogao da napravi bilo kakvo iznenađenje.

Nije bilo lau našem asu od početka duela. Pre svega zbog činjenice da ne poznaje rivala, te da će kroz sam meč morati da "čita" njegov stil igre i prilagođava se istom.

Do 4:3 nije viđen nijedan brejk, a onda je Srbin odlučio da "zapne". Oduzeo je servis Bendeneu, a u narednom lagano stigao do 6:3.

Shvatio je Đoković da svaki promil šanse koji bude prepustio protivniku može skupo da ga košta. U žustrim razmenama udaraca do izražaja je došlo Novakovo iskustvo, kao i smirenost, pošto je u skoro svakom terao rivala na grešku.

Novak je u drugom setu odmah napravio brejk i čuvao ga do 4:2, kada je usledio još jedan. Po standardnom receptu, stiže do 6:2, da bi u poslednjem pri rezultatu 2:2 oduzeo servis Slovencu i taj brejk čuvao do kraja meča. 

U drugoj rundi Australijan opena srpski teniser i svetski reket broj jedan igraće protiv boljeg iz duela između Andreja Kuznjecova i Alberta Ramosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here