Fudbaleri Partizana u četvrtak (21 čas) dočekuju tursku Malatju, a čelnici kluba obratili su se navijačima sa molbom da se izbegnu bilo kakva vređanja na rasnoj, verskoj i nacionalnoj pripadnosti.

 

Na redovnom organizacionom sastanku koji fudbalski klubovi imaju pre svake evropske utakmice u prisustvu izaslanika evropske kuće fudbala, Partizan je upozoren da UEFA ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička.

Turska policija je upozorila MUP Republike Srbije i UEFA kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama stadiona Partizan primeni UEFA procedura u tri koraka za rasističke ispade.

Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem UEFA nema mesta politici.

– Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje (zakolji, ubij, smrt, mrzim,balije….) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja – navodi se na sajtu Partizana.

Fudbalski klub Partizan se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i svaki incident ovog tipa neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne ili igranjem pred praznim tribinama već i mogućim izbacivanjem kluba iz daljih evropskih takmičenja.

– Apelujemo na sve navijače koji će u četvrtak biti na stadionu da zbog rigoroznih pravila UEFA i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure vezane za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrčuju prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje – navodi se na sajtu kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here