Youtube/Kosovo Online
Rakić sa građanima Leposavića

Čelni ljudi Srpske liste došli su jutros na administrativni prelaz Jarinje da daju podršku okupljenim Srbima, nakon pojavljivanja specijalnih prištinskih jedinica Rosu.

Zajedno sa građanima su i predsednik Srpske liste Goran Rakić kao i gradonačelnici Leposavića Zoran Todić i Severne Mitrovice Milan Radojević.

Rakić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne narodu i da reguje u skladu sa mogućnostima.

Kako je izjavio predsednik Srpske liste, ovo nije akcija, već reakcija na ono što je uradila Priština. Dodao je da je narod veoma uznemiren.

– Pozivam sve okupljene da budu uzdržani, a takođe i Prištinu da ne izaziva provokacije. Ovo je direktna pretnja narodu, koji brine kako će obezbediti hleb svojoj deci. Obavestili smo i specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka i zatražili pomoć EU. I pozivam državu Srbiju i predsednika Vučića da nam pomogne. Jesmo samo sad u ovome, ali sam uveren da će predsednik Vučić naći rešenje i pomoći našem narodu. Beograde reaguj, Vučiću reaguj, narod je ovde uznemiren i uplašen – kazao je Rakić.

Rakić je rekao i da se obrazloženje da akcija Prištine nije uperena protiv srpskog naroda, može uporediti sa narodnom izrekom “nije šija nego je vrat”.

– Briselski sporazum je veoma jasan i Briselski sporazum nije švedski sto, da može jedna strana da ga zloupotrebljava i da uzima samo ono što mu se sviđa – rekao je Rakić.

On je dodao da su građani na isti način reagovali i u Zubinom Potoku.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here