M. Stanković
Za uspomenu: Grupni portret organizatora i učesnika

Crkveni odbor Hrama Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu na čelu sa sveštenicima, protojerejom Sinišom Vujasinovićem, protonamesnikom Aleksom Milinkovićem i jerejom Milutinom Marićem bio je prošlog vikenda organizator i domaćin prvog koncerta klasične muzike koji su izveli naši mladi talenti.

Naročito se oko organizacije angažovala Maja Šon koja se već godinama trudi da sastavi crkveni hor u čemu ima podršku sinova, Kristijana (14) i Damjana (17). Ona nam je ispričala:
– Koristila sam ideju našeg sveštenika za organizaciju tog koncerta da motivišem malo i moje dečake i Kristijan je rekao da mu je taj dan bio najsrećniji u životu. Videli smo prvi put instrumentalne solističke nastupe naših mladih profesionalnih muzičara.

Uvodnu reč za koncert je dao otac Milutin Marić, koji je najavio nastup svih umetnika. Nastupali su: Dušan Joksić (violina), Bojana Legen (viola), Andrijana Aćimović (flauta), Momčilo Petrović (klavir), Momčilo Radojević (klavir), svi studenti Hochschule fur Musik und Theater – Hamburg
(Visoka škola za muziku i pozorište u Hamburgu). Nastupali su i braća Kristijan i Damjan Šon, obojica gimnazijalci i učenici muzičke škole za klavir u Lineburgu, najpre pojedinačno, a zatim kao duet. Na programu su bila dela Baha, Telemana, Betovena, Bramsa, Šopena, Debisija, Bartoka i Pocolija.

Publika je uživala u izvanrednoj muzici i dobroj akustici kao i u mladosti i lepoti naših talentovanih zemljaka. Koliko je oduševljenje publike moglo se meriti dužinom i snagom aplauza, a oni su bili silni.

Uvažene gošće

Po završetku koncerta publika i umetnici su našli osveženje uz kafu i piće u velikoj sali hrama. U publici su bili Nataša Rašević, generalni konzul i Lidija Ivanović, konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu, Dragana Rašuo, profesorka Srpske dopunske škole kao i Staniša Petrović, bivši predsednik Srpskog kulturno- umetničkog društva Mladost iz Hamburga.

Izvor:
M. Stanković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here