Pixabay.com
Foto. Ilustracija

Kompanija iz Kupertina je pojasnila svoje kriterijume kada je u pitanju uklanjanje starijih aplikacija, koje se više ne ažuriraju.

Nedavno se nekoliko developera požalilo da im je Apple zapretio da će ukloniti njihove aplikacije iz App Storea jer nisu dobile ažuriranje tokom značajnog vremenskog perioda. Sada je Apple odgovorio na ove žalbe, ističući da te aplikacije ionako niko ni ne preuzima.

“Kao deo App Store Improvements procesa, developeri aplikacija koje nisu ažurirane tokom poslednje tri godine i ne ispunjavaju minimalne uslove za preuzimanje – što znači da aplikacija nije uopšte preuzimana ili je preuzeta značajno malo puta tokom perioda od 12 meseci – dobili su imejl sa obaveštenjem o tome da je aplikacija identifikovana za moguće uklanjanje sa App Storea”, stoji u saopštenju kompanije.

Apple ističe da ne želi da App Store bude prenatrpan aplikacijama na koje su zaboravili i developeri i korisnici. Kompanija već ima dosta problema da olakša korisnicima da pronalaze dobre aplikacije, tako da je jasno vidljivo zbog čega se odlučila da izbriše stare, očigledno zastarele aplikacije.

Istaknuto je da developeri, koji ubuduće dobiju obaveštenje, imaju 90 umesto 30 dana da ažuriraju svoju aplikaciju pre nego što ona bude uklonjena iz App Storea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here