Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli pobednik je trke za Veliku nagradu Italije u Monci pošto je posle neverovatne trke bio bolji od svojih konkurenata. 

Francuz je ostvario prvi trijumf u karijeri i drugi put se popeo na podijum u neverovatnoj trci u Italiji, jednoj od najuzbudljivijih poslednjih godina.

Uz senzacionalnog Gaslija na podijum su se popeli Meklarenov Karlos Sajns i Lens Strol iz Rejsing Pointa.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton završio je tek na 7. mestu i to u “ludnici” na pola trke u trenutku suspenzije kada je bio na čelu.

Naime, Hamilton je ušao u boks tokom “sejfti kara” i zaradio kaznu od 10 sekundi, koja ga je bacila na dno u poretku.

Od samog starta, Hamilton je odlično krenuo, dok je Valeri Botas izgubio nekoliko pozicija. Vozači Meklarena probili su se iza Hamiltona, ali je pomenuta greška vozača Mercedesa potpuno zakomplikovala trku.

Hamilton je kažnjen sa 10 sekundi, i to, u momentu kada je Lakler izleteo sa staze i udario u zaštitni zid zbog čega je trka privremeno zaustavljena.

U nastavku, Gasli je izbio na prvo mesto koje je uspeo da sačuva i odbrani se od napada Karlosa Sainca iz Meklarena koji je završio na drugom mestu.

Da podsetimo, Gasli je na taj način postao 109. pobednik u istoriji Formule 1, a 13. Francuz koji se našao na najvišem stepeniku pobednićkog postolja. Prethodnu pobedu pod francuskom zastavom upisao je još 1996. godine Olivije Pani na Velikoj nagradi Monaka.

(

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here