Superklasik u prvoj polufinalnoj utakmici kontinentalnog prvenstva Južne Amerike pripao domaćinu u Belo Orizonteu s 2:0.

Brazil – Argentina 2:0 (1:0 Gabrijel Žezus u 19, 2:0 Firmino u 71)

Brazil: Alison, Dani Alves, Markinjos (od 64. Miranda), Tijago Silva, Aleks Sandro, Artur, Kazemiro, Gabrijel Žezus (od 80. Alan), Kutinjo, Everton (od 46. Vilijan), Firmino. Selektor: Tite.

Argentina: Armani, Fojt, Pecelja, Otamendi, Taljafiko (od 85. Dibala), De Paul (od 67. Lo Kelso), Paredes, Akuna (od 59. Di Marija), Mesi, Lautaro Martinez, Aguero. Selektor: Skaloni.

Posle 12 godina Brazil je finalista Kupa Amerike (u Venecueli savladao baš Argentinu s 3:0, u njihovom prošlom kontinentalnom okršaju). Sva četiri prethodna puta kada je bio domaćin (1919, 1922, 1949, 1989) domogao se trona. Na svom tlu igraće utakmicu za trofej prvaka Južne Amerike posle 70 godina budući da je pre tri decenije odluka pala u finalnoj grupi s četiri tima po ligaškom sistemu.

Protivnik u nedelju u 22 časa po našem vremenu biće mu uspešniji iz drugog polufinalnog meča u kojem se u Porto Alegreu sastaju dvostruki uzastopni šampion Čile i Peru (četvrtak u 2.30). Dan ranije (21) meč je za treće mesto na Korintijansovom stadionu u Sao Paulu.

Brazilci su poveli u 19. minutu pošto je Gabrijelu Žezusu, koji je zaboravio kada je poslednji put dao gol u reprezentaciji, ostalo samo da sprovede Firminovu oštru loptu po zemlji u mrežu. Akciju je začeo 36-godišnji kapiten Dani Alves.

Argentina je bila ravnopravna, ali joj se nije osmehnula sreća. Aguero je u 30. minutu pogodio prečku, a Mesi u 61. stativu.

U 71. minutu, u protivnapadu domaćina, Gabrijel Žezus se revanširao Firminu, spojivši ga s golom pošto je u naletu izdržao sve duele.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here