Argentinci dočekani u Buenos Ajresu, nacija ponosna

0

 

Nacionalni tim je doputovao u Buenos Ajres u avionu koji je oslikan portretima igrača i velikim natpisom "Hvala ti Argentino".

 

Navijači obučeni u plavo-bele dresove ispunili su put od aerodroma do prostorija nacionalnog saveza, a primećena je i grupa gaučosa na konjima. Predsednica Argentine Kristina Fernandes rekla je da su reprezentativci pokazali hrabrost i strast, kao i da su dali sve od sebe da pobede na Mundijalu.

"Vi ste pobedili samim tim što ste pokazali kvalitet, bili ste ujedinjeni u borbi. Hvala vam u ime 40 miliona ponosnih Argentinaca", rekla je predsednica pošto se pozdravila s članovima tima u prostorijama saveza.

 

Kapiten Argentine i zvanično najbolji fudbaler Svetskog prvenstva Lionel Mesi kazao je da je ponosan, jer su on i saigrači davali sve od sebe u svakoj utakmici.

"Zahvalan sam svima. Voleo bih da vratim trofej svetskog šampiona u Argentinu i da uživam u tome. Pokušali smo, dali sve od sebe, ali nismo mogli. Uprkos tome, pružili smo mnogo radosti zemlji", rekao je Mesi.

 

Argentina je u finalu Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru u nedelju izgubila od Nemačke posle produžetaka sa 1:0. U centru Buenos Ajresa izbili su neredi taj dan, pošto je nekoliko stotina huligana divljalo, posle čega je policija upotrebila suzavac i gumene metke. Iz bezbednosnih službi saopšteno je da je zbog tih incidenata uhapšeno 120 osoba, a povređeno je 70 ljudi, uključujući 15 policajaca.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here