Arhitektu Aušvica “ukrali” Amerikanci

0

Hans Kamler ne bi bio prvi Nemac nacista koji je poslužio Amerikancima
 

Zvanična verzija je da je general Hans Kamler, Hitlerov moćni šef tajnog oružja 9. maja 1945. izvršio samoubistvo.

– Cela priča oko samoubistva je iscenirana – kaže berlinski istoričar Rajner Karlš, koji tvrdi da postoji više dokumenata koji potvrđuju njegovu teoriju da je Kamler dospeo u američko zarobljeništvo i da ga je uhapsila tadašnja američka špijunska služba CIC.

Istoričar Matijas Ul sa nemačkog instituta u Moskvi kaže da su američki izveštaji sigurno ozbiljniji nego svedočenja bliskih saradnika Kamlera, koji govore o samoubistvu.

 

Aušvic – mesto stradanja jednog naroda
 

Austrijski reditelj dokumentarnih filmova Andreas Zulcer je prilikom istraživanja u Americi naleteo na porodicu jednog OSS-oficira (vojne obaveštajne službe Amerike 40-ih godina) Donalda V. Ričardsona, koji je bio direktno podređen generalu Ajzenhaueru. Jedan od Ričardsonovih sinova je u intervjuu izjavio da je njegov otac "imao zadatak da dovede tog korisnog Nemca (Kamlera) u Ameriku, jer je raspolagao znanjem o proizvodnji najmodernijeg oružja". Zadatak njegovog oca je bio da spreči, kako je rekao, da on dospe u ruke ruske tajne službe.

Ova teza je izazvala veliko komešanje, jer Hans Kamler nije bio samo odgovoran za nove sisteme naoružavanja, već je ovaj SS general i diplomirani arhitekta učestvovao u gradnji Aušvica i drugih logora smrti. Sad je ispalo da je njegovo znanje bilo važnije od odgovornosti za zločine u Drugom svetskom ratu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here