commons.wikimedia/Preshevaa
Preševo

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi nazvao je premijera Kosova Aljbina Kurtija diktatorom.

– Mi inače cenimo demokratske procese više od bilo kog pseudodiktatora. On to ne primećuje, ali je pseudodiktator. On je malo bolje obučen, sa drugačijom kravatom i drugačijim jezikom, ali u suštini ima tu diktatorsku ideologiju. Ako ga neko kritikuje, odmah je protiv. Nakon što smo prošle godine došli na vlast, samo je posetio opštinu Bujanovac i to je to. Svakom ministru koji je do sada došao rekao je da ne ide u opštinu Preševo – izjavio je Arifi za Kljan Kosova.

Arifi kaže da je Kurti napravio veliku grešku kada je 2018. godine bila rasprava o uniji “Preševske doline” sa Kosovom.

– Kada je bivši predsednik Hašim Tači izneo ovaj zahtev na međunarodnom nivou, Aljbin Kurti mu se usprotivio. Tači je uradio ono što smo mi Albanci Preševske doline tražili od 1992. godine, odnosno aneksiju, a Kurti se tome protivio – rekao je Arifi i dodao da Kurti nema osećanja prema “Preševskoj dolini” i da pitanje Preševa i Bujanovca koristi samo za dobijanje glasova.

3 COMMENTS

  1. Мало је шиптарима што су узурпирали српски Космет хоће још и део југа Србије, Прешево и Бујановац. Какви су они манијаци. Ко је измислио \”прешевску долину\” када тај географски појам не постоји. Шиптари имају своју државу, Албанију, хоће још једну да праве на Светој српској земљи. Е, неће моћи.

  2. Екстремизам никоме није донео добро, па неће ни албанском народу. Отето проклето….ето како на КОсову и Метохији албански народ живи у сиромаштву и расељава се широм Европе…

    • Prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku o popisu stanovništva, u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika, što je za 495.975 stanovnika manje nego 2011. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here