Arnaut: Nisam ja doveo mudžahedine u BiH

0

"Formacijski sam bio na položaju, gde sam formalno parafirao državljanstva. Ali, morate da znate da je prijem tih osoba u državljanstvo BiH bio dozvoljen zakonima i Ustavom BiH. Zašto su ti ljudi došli u BiH trebalo je pitati one koji su donosili takva pravila. Lično sam bio protiv takve politike, koja je mojoj državi nanela veliku štetu“, zaključio je on.

 

Arnaut, koji je trenutno konzul BiH u Minhenu, dužnost ambasadora BiH u Srbiji će preuzeti za mesec dana, a dobijanje agremana ocenio je kao ličnu satisfakciju i veliki uspeh politike BiH.

"Odlična je vest da će Bosna i Hercegovina posle skoro tri godine dobiti ambasadora u Srbiji", ocenio je Arnaut.

 

"Moje imenovanje je jedinstven slučaj u diplomatskoj praksi, a odgovor na pitanje zašto pre dve godine nisam bio prihvatljiv moraćete da potražite u Srbiji", rekao je Arnaut.

Istakao je da odnosi dve zemlje moraju biti na najvišem mogućem nivou, dodajući da ga raduje što sa obe strane postoji velika želja da se odnosi poprave i dalje razvijaju.

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić u utorak je saopštio da je Srbija dala agreman novom ambasadoru BiH koji može da preuzme novu funkciju u najkraćem roku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here