Aromatična ulja za negu kose

0

 

Negovana kosa – lepa kosa

 

Nega kose predstavlja mnogo složeniji proces nego što se to pretpostavlja. Raznovrsnim biljnim ili voćnim preparatima, vitaminskim kurama, maskama na bazi morskih algi, te novijim aromatičnim tretmanima znatno možete poboljšati strukturu svoje kose.

 

Iako u prodavnicama možete da pronađete mnoštvo raznovrsnih preparata za negu kose, pre izbora adekvatnog sredstva bilo bi se dobro da se posavetujete sa stručnom osobom.

Znaci za uzbunu

 

Znaci da je vašoj kosi potrebna dodatna pažnja su cvetanje kose, krta i kosa bez sjaja, bez volumena, čak i opadanje, osim ako nije reč o medicinskom problemu. U tom slučaju obavezno se posavetujte sa lekarom.

 

Isto tako, ako kosu redovno ne šišate i ne negujete, a istovremeno upotrebljavate izbeljivač za farbanje kose i izradu pramenova, vrlo često se javljaju mnogi od ovih problema.

 

Klasična pakovanja mogu trenutno da oporave hrapavu površinu dlake, nastalu usled podizanja ljuskica na njenom omotaču, ali unutrašnji deo, tj. srž kose je potrebno dugotrajno tretirati vitaminskim kurama i, zasad još nedovoljno poznatim, aromaterapijskim tretmanima, pomoću aromatičnih ulja.

Aromatična ulja

 

U zavisnosti od tipa kose i problema koji imate, izaberite i ulja – jasmin, ruzmarin, eukaliptus, ružino drvo, narandža, limun. Ulja se stavljaju kao dodatak u raznovrsne podloge – zavisno od toga šta želite postići. Najčešća podloga je šampon, ali mogu biti i gelovi i raznovrsni tečni učvršćivači.

 

Cilj je kosu obogatiti sjajem ili ga vratiti ako je hemijski izgubljen, ali isto tako i vratiti volumen – nedostatak volumena posledica je izgubljene glatkoće, dlake međusobno prijanjaju zapinjući jedna za drugu svojim hrapavim spoljnim slojem – u tom slučaju čak i gusta kosa može da deluje tanko.

 

Aromatična ulja pomažu i kod raznovrsnih problema vlasišta.

 

Ne zaboravite da samo pravilnom uporabom sredstava za njegu kose možemo postići željeni učinak. U suprotnom, usled nepravilnog nanošanje prevelike količine regenerativnih sredstava, kosa postaje neposlušno sluzava – neukrotiva.

 

Isto tako, aromatična ulja, inače vrlo lekovita i zdrava, nepravilnim korišćenjem kosu mogu da učine masnom i nemogućom za oblikovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here