Arsenal ima još dva meča na “Emiratima” da izjednači klupski rekord

0
EPA/Will Oliver
Najbolji Arsenalovi strelci Francuz Aleksandar Lakazet (13) i Gabonac Pjer Emerik Obamejang (17)

Deset pobeda uzastopno najbolja je serija “tobdžija” kod kuće u jednoj ligaškoj sezoni posle 1997/98, a najduža niska ikada je 12 iz 2002.

U poslednjoj utakmici 32. kola Premijer lige u Londonu je rutinski savladan bezopasni Njukasl s 2:0. Arsenal je prvi put ove sezone izbio na treće mesto. Neće moći da ugrozi vodeći dvojac Liverpul-Mančester siti, ali u sedam utakmica do kraja prvenstva boriće se da i 20. put bude učesnik Lige šampiona.

Dva meča su mu ostala pred svojom publikom. Kristal palas s kapitenom Lukom Milivojevićem stiže na megdan 21. aprila, a u pretposlednjem kolu 4. maja Brajton. Bude li se Arsenal radovao u obe utakmice, izjednačiće klupski rekord po broju uzastopnih pobeda kod kuće. Postavljen je u dve sezone 2002. “Tobdžije” su jednu završili sa sedam uspeha, osvojivši i titulu prvaka, a sledeću su počeli s pet. Igralo se tada na Hajberiju, višegodišnjem domu do prelaska na modernije”Emirate”. 

Deset pobeda uzastopce pred svojim navijačima u jednoj sezoni, kao i sada, Arsenal je prethodno imao 1997/98. Tako ju je i priveo kraju na svom stadionu, isto se kiteći šampionskom titulom. Sledeću je počeo pobedom, ali je niski došao kraj u idućem meču kod kuće – 0:0 s Čarltonom.

Ove sezone serija traje posle remija (1:1) s Vulverhemptonom sredinom novembra. Zatim su redom padali Totenhem (4:2), Hadersfild (1:0), Barnli (3:1), Fulam (4:1), Čelzi (2:0), Kardif (2:1), Sautempton (2:0), Bornmut (5:1), Mančester junajted (2:0) i Njukasl (2:0).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here