EPA/Omer Messinger

Profesor na Ekonomskom fakultetu Milojko Arsić izjavio je da bi “pogoršanje odnosa sa EU bilo vrlo nepovoljno za privredu Srbije”. “Mi zavisimo od EU jer izvozimo najveći deo proizvoda u te zemlje, najveći deo investicija dolazi iz tih zemalja, imamo donacije koje dolaze”, kaže Arsić.

Mišljenja je da “svetska ekonomija nije na ivici katastrofe”.

– Mislim da će doći do usporavanja privredne aktivnosti i recesije, recesija će biti duboka i dugotrajna. Došlo je do akumuliranja tih nepovoljnih događanja, posle epidemije je došlo do rata u Ukrajini, ali imamo i neke druge nepovoljne događaje u svetu – navodi Arsić.

Prema njegovim rečima, “inflacija će kod nas biti dugotrajnija”.

– U Evropi je već počelo značajno smanjenje inflacije, u Americi imamo uglavnom pad od jula prošle godine, ona je ranije nego Evropa primenila oštre mere monetarne politike –  ističe profesor.

2 COMMENTS

  1. Ko vam je kriv, da izvozite kod onog, koji vas stalno pod**bava, trideset godina i kusur a vi, kao da ostali svet ne postoji!

  2. Svaki Srbin zna da nam iz EU dolaze investicije i da sa njima imamo veliku razmenu, ali da Kosovo i Metohija nema cenu. Dakle profesore dajte predlog kako da se anticipiraju ekonomski problemi a rupe na sakciji ćemo izmišljati sami….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here