EPA-EFE/Clive Brunskill

Menadžer Arsenala Mikel Arteta zadovoljan je igrom u pobedi nad Lesterom (2:0), ali ne želi da se upušta u kalukacije u vezi sa plasmanom u Ligu šampiona, iako je svestan da se to očekuje.

Tobdžije su protiv Lisica upisale peti uzastopni trijumf u Premijer ligi, a deveti u prethodnih 11 mečeva.

– Znali smo da ne možemo da pobedimo Lester ako ne odigramo veoma kvalitetno, pošto je u pitanju izuzetno težak rival. Ostvarili smo veliku pobedu. Zadovoljan sam celokupnim izdanjem, pre svega time što su igrači savršeno razumeli šta treba da rade da bismo trijumfovali. U izgradnji napada smo bili dobri, lopta je išla kako treba, povezanost linija je bila fantastična – niže pohvale Arteta.

Arsenal na četvrtom mestu ima bod više i tri utakmice manje od petoplasiranog Mančester Junajteda. Velika je šansa za povratak u Ligu šampiona, posle pet godina odsustva.

– U fudbalu kada počnete da predviđate nešto, ne provedete se dobro na kraju. Želim da mislimo samo o onome na šta možemo da utičemo – na našu igru. Naravno da nam je jasno da moramo da se vratimo u Ligu šampiona. Klub ovakve istorije zahteva igranje u elitnom takmičenju, to je obaveza. Ipak, ništa nije gotovo. Ima još mnogo da se igra do kraja sezone – upozorava Španac.

U narednoj utakmici londonski klub čeka Liverpul 16. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here