Fudbaleri Arsenala bili su ubedljivi protiv Čelsija sa 3:1 u gradskom derbiju 15. kola Premijer lige.

Stanje na tabeli nagoveštavalo je jedno, ali stanje na terenu bilo je potpuno drugo. Čelsi posustaje i to je činjenica, iako su delovali kao ozbiljan takmac za titulu, sada je to pod znakom pitanja.

S druge strane, Arsenal je dosta jako krenuo u ovaj susret i sa nekoliko izglednih šansi najavili su izabranici Mikela Artete da mogu da priprete gradskom rivalu. U 34. minutu te najave su se i obistinile, nakon penala koji je dosuđen za domaće. Bilo je diskutabilno, ali je Mariner uz pomoć svojih kolega iz VAR sobe ipak pokazao na belu tačku, posle čega je šansu sa 11 metara u gol pretvorio Aleksandar Lakazet.

Deset minuta kasnije, Granit Džaka je bio kraj lopte i spremao se da izvede slobodan udarac sa dvadesetak metara. Učinio je to na perfektan način i poslao loptu u nebranjeni ugao gola Mendija za 2:0. Čelsi jeste imao više upućenih udaraca ka golu Lena, ali sve do finiša susreta nisu uspeli da pogode njegov okvir.

Domaćini su delovali konkretnije i to su eksploatisali u novi gol, slučajno reklo bi se. Saka je na krilu dobio loptu od Emila Smit Roua, pokušao, reklo bi se, da centrira, ali je lopta otišla ka golu i ostavila zatečenog Mendija uplevši se u mrežu.

Posle toga je odbrana Čelsija igrala dosta panično. El Neni je pogodio prečku, Lakazet mogao da postavi i ubedljiviji rezultat, ali to ipak nisu uspeli. Nadu gostima doneo je Tami Ejbraham, koji je grudima sa nekoliko metara smestio loptu u gol, a da dođe do drame sprečio je Bernd Leno, koji je odbranio očajan penal Žoržinju u 89. minutu.

Arsenal je tako došao do prve pobede u šampionatu još od 1. novembra kada su slavili na ,,Old Trafordu“ i sada su 14. sa 17 bodova, dok je Čelsi došao do trećeg poraza na poslednje četiri utakmice Premijer lige i ostaju na šestom mestu sa 25 bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here