B. C.
Novi trener Springvejla Artur Kiričijan

Nova uprava Springvejl Belih orlova je od prvog dana zasukala rukava i uhvatila se u koštac sa velikim izazovom kako bi sačuvala klub od daljeg propadanja.

Jedan od najznačajnijih sportskih zadataka je rešen – imenovan je novi trener prvog tima. Dogovor je postignut sa Arturom Kiričijanom, koji nije novo lice među Orlovima. Naprotiv, reč je o stručnjaku koji je već vodio rezervni tim i mladu ekipu do 20 godina.

“Posle perioda provedenog u Bentli Grinsima, Artur će doneti veliko trenersko iskustvo u klub i značajno će nam pomoći da stvorimo mlad i perspektivan seniorski tim Belih orlova. Izuzetno smo srećni zbog Arturovog povratka među Orlove i radujemo se uspešnoj sezoni pred nama”, navedeno je u zvaničnom saopštenju uprave Springvejla.

Kiričijanov povratak pozdravile su i brojne pristalice i članovi kluba, koji veruju da je novo rukovodstvo napravilo pun pogodak njegovim angažovanjem. Artur Kiričijan će na klupi Orlova naslediti nekadašnjeg reprezentativca Australije Džona Markovskog, koji je preuzeo Altona Medžik, klub iz najjače NPL1 lige Viktorije.

Pred novim šefom stručnog štaba sada je odgovoran zadatak da zajedno sa upravom okupi kvalitetan tim, koji će od februara početi takmičenje u novoformiranoj NPL 3 ligi.

“Za svetliju budućnost “

U Springvejlu se užurbano radi i na sređivanju terena i klupskih prostorija, kao i na pronalaženju sponzora koji će doneti preko potrebna sredstva u klupsku kasu. U međuvremenu, neki hitni poslovi treba da se završe, pa su čelnici Orlova pokrenuli donatorsku akciju za unapređivanje reflektora na stadionu.

Kako bi proces bio transparentan, što je jedan od postulata nove uprave, objavljeno je da za sređivanje rasvete treba 26.345 dolara. Taj novac će omogućiti osvetljenje po standardima Fudbalske federacije, što je jedan od preduslova za učestvovanje u takmičenju.

Svi zainteresovani da pomognu Orlovima u ovom zadatku mogu da kontaktiraju upravu ili da doniraju sredstva putem GoFundMe stranice: www.gofundme.com/f/bring-light-back-into-our-game.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here