EPA/Mike Nelson
Predsednik Sirije Bašar al Asad

Predsednik Sirije Bašar Al Asad posetio je front u provinciji Idlib i nedavno oslobođeni grad Hobajt, saopštila je pres-služba sirijskog lidera.

“Predsednik Asad sastao se sa vojnicima sirijske vladine armije na frontu u oblasti grada Hobajta u provinciji Idlib”, navodi se u saopštenju.

Asad je izjavio da je “bitka za Idlib ključna u okončanju haosa i terorizma i u svim drugim oblastima Sirije”, kao i da će pobeda nad džihadistima u ovoj provinciji dovesti do okončanja građanskog rata koji u ovoj zemlji traje već osam godina.

Pres-služba je takođe objavila fotografiju Asada okruženog vojnicima i oficirima, kao i mapu fronta prema kojoj se naspram Hobajta nalaze naselja koja kontrolišu teroristi grupe Hajat Tahrir el Šam (bivši Nusra front).

الرئيس #الأسد:? أردوغان لص.. سرق المعامل والقمح والنفط.. وهو اليوم يسرق الأرض? كل المناطق في #سورية تحمل نفس…

Gepostet von ‎رئاسة الجمهورية العربية السورية‎ am Dienstag, 22. Oktober 2019

Hobajt je sirijska vojska oslobodila od formacija terorističke grupe Nusra front 11. avgusta.

U operaciji izvedenoj u avgustu, sirijska vojska uspela je da oslobodi značajne teritorije na severu provincije Hama i jugu Idliba, koje su teroristi držali još od 2014. godine. Ključni trenutak bilo je oslobađanje strateškog grada Han Šejhuna i prilaz delu međunarodnog auto-puta M5 Damask-Alep.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here