Ministarstvo odbrane Rusije

Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka, kao i nad brojnim mostovima na reci Eufrat i dve hidroelektrane, objavilo je danas rusko ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Ministarstvo je ranije danas saopštilo da je Damask uspostavio punu kontrolu nad gradom Manbidž i obližnjim mestima. U saopštenju se navodi da su američke snage napustile baze na području tog grada. Tu informaciju ranije danas potvrdila je američka vojska.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kartu sa rasporedom snaga na severu Sirije, gde su se tokom operacije „Izvor mira“ turske snage približile vladinim snagama.

Karta je objavljena na sajtu Ministarstva i opisuje situaciju u utorak 15. oktobra. Na njoj su pod kontrolom sirijske vojske Manbidž, okolina Tabke, uključujući aerodrom, tri mosta, uključujući jedan železnički i dve hidroelektrane.

Manbidž je veliki grad na severu Sirije u provinciji Alep. Sve donedavno su u njemu patrolirale američke trupe, a kontrolisali su ga Kurdi. Sada su u njega ušle snage koje kontroliše predsednik Bašar al Asad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here