Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Aston Vilu sa 2:1 i osvojili Liga kup.

Siti je do novog trofeja došao zahvaljujući golovima Aguera i Rodrija, dok je za Vilu jedini strelac bio Samata.

Utakmica je počela ofanzivnom igrom Aston Vile, oni su se trudili da izvrše što veći pritisak na zadnju liniju Sitija, pa smo videli nekoliko kvalitetnih prilika za gol, ali se mreža nije zatresla.

Potom smo ušli u nešto mirnije vode, da bi u 20. minutu Serhio Kun Aguero po prvi put postigao pogodak i doveo Siti do vođstva, malo je falilo da se posle par minuta prednost duplira, ali je odbrana Aston Vile pravovremeno reagovala.

 

Taj njihov pritisak doneo je korner, a iz kornera rodio se gol. Rodri je bio odlično postavljen i glavom je “zakucao” loptu u mrežu, za velikih 2:0 u korist “građana”.

 

Sterling je nedugo posle toga dobio šansu da postigne i treći gol, ali je bio izblokiran, a kada vi ne postignete gol to uglavnom učini protivnik, pa je posle kontra napada Samata iz kaznenog prostora loptu poslao pravo u mrežu.

 

Kada je počelo drugo poluvreme, sve je bilo dosta mirnije, nije bilo previše šansi sve do 51. minuta kada je Siti zapretio posle prekida, ali je svakako stigla da odreaguje odbrana Aston Vile.

Kevin de Brujne je ubrzo ušao kako bi osigurao trijumf Sitija i izabranici Pepa Gvardiole su s njim zaigrali za nijansu bolje. Stigao je Kevin da kreira neke dobre šanse, ali nisu “građani” mogli do gola.

Prvo se povredio Aguero, a onda je umalo došao još veći šok kada je Samata iz neposredne blizine posle prekida pogodio stativu, zabrinuli su se igrači Sitija, ali ne previše.

Oni su ipak trijumfovali rezultatom 2:1 i sasvim zasluženo stigli do novog trofeja, trofeja Liga Kupa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here