Pixabay

Austrija je, u svojoj strategiji za vakcinaciju protiv koronavirusa, polagala gotovo sve nade u vakcinu AstraZeneka, od kojeg je očekivala da će do kraja marta dobiti dva od ukupno šest miliona naručenih doza.

Međutim, AstraZeneka saopštio je da ima problema sa proizvodnjom, te će Austrija umesto dva miliona, dobiti svega 600.000 doza do kraja marta.

Preostalih 1,4 miliona biće isporučeno u aprilu.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober reagovao je na ovu vest o umanjenju isporuka šokirano, rekavši da je to potpuno neprihvatljivo.

Iz AstraZeneka je saopšteno da će količine koje će se isporučivati nakon odobrenja biti manje nego što je bilo planirano, a razlog je manja proizvodnja od planirane.

Nakon nesigurnosti o delotvornosti vakcine sada je proizvodnja ponovo stala, jer vakcina treba da bude “dorađena” kako bi bila delotvorna i protiv novih sojeva.

Anšober poručuje da obećane količine moraju biti ispunjene.

Istovremeno je dodao da je ovaj razvoj pokazao koliko je bitno što je Austrija naručila dodatne količine vakcine Biontek-Fajzer, kompanije koja je već umanjila svoje isporuke.

1 KOMENTAR

  1. Farsa. Opasno spinovanje i perfidno provlacenje same ideje vakcinacije. Da je ne dovedu u pitanje. Narod kao treba da zavristi pa dajte organizijte se bolje. S t r a s n o. Da trazi nesto nepoznato i neispitano.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime