U 21. kolu italijanskog prvenstva tim iz Bergama napunio mrežu Torinu na njegovom terenu – 7:0.

Atalanta je u ovoj ligaškoj sezoni jednom već postigla sedam golova kada je u devetom kolu pred svojom publikom preslišala Udineze sa 7:1 (najubedljivija pobeda kod kuće posle 1952), ali joj se prvi put u istoriji njenog nadmetanja u Seriji A desilo da pobedi sa sedam razlike. Do sada su joj najubedljivije pobede u gostima bile s 5:0, a isto su postignute u novije vreme, pod vođstvom Đan Pjera Gasperinija (61), koji ju je preuzeo u leto 2016: protiv Đenove 2. aprila 2017, protiv Verone 18. marta 2018. i protiv Frozinonea pre godinu dana.

Ujedno, Torino je prvi put tako ubedljivo potučen na svom igralištu, a Atalanta baš kao njegov gost ima najteži poraz u svojim ligaškim analima (9:1 1942).

Tim iz Bergama se u debiju u Ligi šampiona izborio da igra u osmini finala. Protiv Valensije, 19. februara na San Siru u Milanu gde je domaćin i u revanšu 10. marta na Mestalji, šanse su mu “fifti-fifti”. I u ovoj sezoni vodi bitku za mesto u najboljem društvu Evrope. Takmac za četvrto mesto mu je Roma.

Atalanta ne samo da je ubedljivo najefikasnija među vrhuškom Serije A ove sezone nego je i njenih 57 golova najubojitiji učinak posle 21. kola još od istovetnog Juventusovog dostignuća 1960. Stara dama je pre šezdeset godina 57. pogodak dala u 20. kolu, a da na toliko ostane i u sledećem pobrinula se – Atalanta. Pobedila je u Torinu s 1:0.

U torinskih 7:0 trostruki strelac bio je Slovenac Josip Iličić (17, 53. i 54. minut), a njegov treći gol, za vođstvo s 5:0, postignut je sa svoje polovine lobovanjem Salvatorea Sirigua.

Nemac Robin Gozens je zatresao mrežu u 29. minutu, Kolumbijac Duvan Zapata iz penala u 45, a njegov zemljak rezervista Luis Murijel u 86. i 88. Torino je od 76. minuta igrao s jednim manje u polju, a u 89. minutu isključen je i Saša Lukić zbog preoštrog starta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here