Trener košarkaša Efesa Ergin Ataman izjavio je da se takmičenje u Evroligi ne može nastaviti pre juna i da je nejrealnije da se takmičenje završi u jednoj zemlji.

– Po mom mišljenju, nastavka Evrolige neće biti do kraja maja, a u julu i avgustu će biti veoma teško igrati. Imamo timove iz 10 različitih zemalja, a svaka će imati svoje mere na snazi zbog virusa. Mislim da se ni granice neće skoro ostvoriti. Svi će želeti da se zaštite,a smatram da nije realno da počne da se igra taj plej-of – rekao je Ataman, za turski “A spor”.

Ataman je istakao i da postoji mogućnost da se najjače klupsko takmičenje u Evropi završi u jednoj državi, koja je najmanje pogođena pandemijom Covid 19 i gde ima najmanje zaraženih slučajeva.

– Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji, vidite da je tamo slučajeva vrlo malo, a krajem maja bi moglo ih biti još manje  – rekao je Ataman i objasnio kako bi izgledalo takmičenje u tom slučaju.

– Uz specijalne dozvole za letenje, timovi i osoblje bi bili sigurno. Svi bismo bili smešteni u karantinu u jedan ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez navijača, ali bi mogle da se gledaju na televiziji u celom svetu – rekao je Ataman i dodao da misli da će Evroliga slediti odluke koje je UEFA donela u fudbalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here