Srpski as u redovima Peruđe dao je intervju za sajt Svetske odbojkaške organizacije (FIVB).

Korektor sprske reprezentacije jedva čeka duele Lige nacija u Beogradu.

Srbija će biti prvi domaćin tunira Lige nacija od 31. maja do 2. juna, u kom će učestvovati i Rusija, Francuska i Japan.

– Biće velik događaj, jer ljudi u Srbiji vole odbojku. Biće zadovoljstvo da igramo kod kuće – rekao je rođeni Beograđanin.

Srbija je na četvrtom mestu završila preeliminarnu rundu Lige nacija 2018. godine, pre plasiranja na peto mesto u finalu u Lilu.

– Dobar rezultat. Ispred nas su bili vrhunski timovi i odlične ekipe poput Italije, koji su bili ispod nas. Zadovoljan sam. Naš cilj za 2019. je da pobedimo što više mečeva možemo, da se plasiramo u “fajnal-siks” i da tamo imamo dobre partije. Biće teško, jer će biti puno utakmica van Srbije, ali smo dobar tim koji može svima da parira. Volim ovo takmičenje, zato što igraš protiv najboljih sastava i igrača, što ti pomaže da napreduješ.

Na Svetskom prvenstvu je Srbija završila takmičenje bez medalje, porazom u polufinalu i borbi za treće mesto. Atanasijević je statistički bio šesti najbolji korektor turnira.

– Sanjali smo o medalji na Svetskom prvenstvu i završili smo četvrti posle tri meseca priprema, jedna od najvećih poraza u mojoj karijeri. Razačaravajuće, ali ali smo pokazali da možemo da se borimo sa najboljima na svetu. Individualne partije nisu toliko važne, na to nisam nikad poklanjao preveliku pažnju. Najvažnije su timske pobede.

Sjajna sezona Peruđe 2017/18 krunisana je titulom u italijanskom prvenstvu, domaćem Super kupu i treće mesto u Evropi. Proglašen je za MVP-a Serije A i Kupa Italije. U tekućoj sezoni se odbranio kup, neporaženi su u Ligi šampiona za sada i prvi na tabeli italijanske lige.

– U Peruđi ostvarujem svoje sne. Došao sam ovde pre šest godina. Klub nije bio u vrhu, ali smo rasli. Sada smo jedan od najjačih klubova u Evropi i čast je biti deo takvog tima. Verujem da ćemo ove godine osvojiti titulu u Ligi šampiona. To je veliki cilj i za ceo grad i za navijače.

Ističe da voli pozitivan pritisak igranja sa najjačim imenima.

– Postoji razlika između pozitivnog i negativnog pritiska. Lakše je igrati među sjajnim saigračima, zato što su svesni odgovornosti i spremni su da je preuzmu, čak i ako ti nije dan.

Među najboljim saigračima mu je i saigrač iz reprezentacije Marko Podraščanin.

– Omiljeni saigrači su mi Lučano de Seko, Marko Podraščanin, Fabio Riki, Vilfredo Leon, Filipo Lanca, Masimo Kolaći, jer svaki dan sa njima provodim u sali i odlično su momci, uvek na 100%.

Progovorio je i o kampu za decu sa liberom Nikolom Rosićem.

– Počeli smo pre četiri godine. Želimo da pomognemo razvitku mladim nadama. Veliko zadovoljstvo je raditi sa decom. Ove godine je bilo preko 300 klinaca, željnih napretka.

Atanasijevićeva devojka je bugarska odbojkašica Elica Vasileva.

– Na sat vremena smo udaljeni kolima, tako da se viđamo jednom nedeljno. To je dobro, jer možemo da se fokusiramo na naš primarni posao – odbojku. Odbojka mi nije posao koji odrađuje, već zadovoljstvo, najbolje na svetu koje mogu da imam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here