Odbojkaši Srbije stigli su u Beograd gde ih je na aerodromu dočekao veliki broj ljudi kao zahvalnost za ogroman uspeh koji su postigli na Evropskom prvenstvu.

 

Odmah po sletanju zlatni odbojkaši otišli su na prijem kod predsednika Aleksandra Vučića u Predsedništvo Srbije. Osmeh ne silazi sa lica izabranika Slobodana Kovača, a jedan od najboljih igrača u našoj selekciji Aleksandar Atanasijević, u razgovoru za Vesti, i posle prespavane noći ne može da dođe do idealnih reči koje bi opisale trenutni osećaj.

– Sigurno je da je sad sve lepše i lepše, i kad prođe vreme mi smo evropski šampioni, ovaj osećaj ostaje za sva vremena. Drago mi je da je ova generacija došla do evropskog zlata jer smo živeli kao jedan. Igrači koji nisu igrali previše su urlali, davali podršku i to je nešto neopisivo. Neke selekcije su bile individualno jači ali smo mi kao ekipa došli do zlata – rekao je Atanasijević.

Pomenuo je i selektora Kovača kao skromnog, ali opet i nekim situacijama izuzetno žustrog.

– Selektor je izuteno skroman sad posle medalje, tokom utakmica i priprema je bio žustar i agresivan. Pratili smo njegove korake, bilo nam je suludo kad je crtao stepenice i objasnio kako treba doći do evropskog trona. Imao je viziju i verovao u nas, usadio je u naše mozgove da smo jaki igrači i da moramo verovati u uspeh. Iako igramo u sjajnim klubovima, ipak godinama nismo osvojili medalju, bili smo šesti, sedmi favoriti a vraćamo se kao prvaci samim tim je ova medalja još veća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here