EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Mančester Junajted je zvanično poslao ponudu za engleskog reprezentativca Kirana Tripijea, ali je njegov klub Atletiko Madrid ponudu glatko odbio.

Pominje se cifra do 20 miliona evra koliko je Atletiko platio Totenhemu za ovog igrača pre dve godine. Međutim, klub iz Madrida sad traži od Junajteda duplo veći iznos.

Tripije se dobro uklopio u tim Atletika, sa kojim je prošle sezone osvojo titulu u Primeri. U septembru će napuniti 31 godinu i izvori bliski ovom igraču kažu da je on voljan da se vrati na Ostrvo. Junajted želi da pojača konkurenciju Aronu Van Bisaki na desnom beku i Tripije se uklapa u taj profil igrača. Međutim, Dijego Simeone ne želi tek tako da se odrekne iskusnog defanzivca.

Navodno, Tripije je dao pristanak za prelazak u Junajted, pa se očekuje da narednih dana stigne pojačana ponuda sa Old Traforda.

Nije tajna da je Solšer želeo Tripije još u januara, ali je tada Englez bio suspenodvan zbog učestvovanja u klađenju.

U međuvremenu, Solskjer je dogovodio dolazak rezervnog golmana Aston Vile Toma Hitona, koji bi trebalo da istu ulogu ima i u Junajtedu. Hiton je svojevremeno prošao Junajtedovu školu fudbala, ali nikad nije branio za pvi tim Crvenih đavola. Pre pet-šest godina dok je branio za Barnli čak je i debitovao za reprezentaciju Englske, ali je danas sa 35 godina izgubio status prvog golmana. Na Old Traford stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Aston Vilom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here