Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je sa 3:0 savladao Amerikanca Denisa Kudlu. 

Novak je na ovom meču igrao odlično, ali je za protivnika imao Amerikanca koji nije imao šta da izgubi. Amerikanac je igrao prilično ujednačeno, dobro se borio, ali na kraju nije uspeo da izađe na kraj sa najboljim na svetu. Novak je odigrao najduži meč na ovom turniru, a posle teškog trećeg seta koji je prelomio i osvojio došao je do pobede i nastavak borbe za trofej.

Od samog starta viđen je prilično ujednačen meč. Obojica tenisera igrala su odlično i osvajala gemove na svoj servis. Kako prilike za brejk nije bilo, na kraju seta je Novak poveo 5:4, a potom napravio brejk u ključnom momentu i poveo sa 1:0.

U nastavku, Novak je nastavio tamo gde je stao na kraju 1. seta. Napravio je početni brejk i poveo sa 2:0, da bi Kudla potom, odgovorio istom merom i vratio se u meč. Ipak, Novak ponovo dolazi do brejk šanse koju koristi i čuva prednost u setu. Na samom kraju, Kudla je ponovo zapretio, imao je priliku da se ponovo vrati i napravi brejk, ali je Novak uspeo da se odbrani, osvoji gem i prelomi set. U tom momentu usledio je urlik, pa je bilo jasno koliko je osvojeni poen bio bitan.

U nastavku, Kudla je ponovo podigao nivo igre i zapretio Novaku. prvo je na svoj servis osvojio gem da bi onda napravio brejk, koji je potvrdio, i poveo sa 3:0. Novak je uspeo da stabilizuje igru i pri rezultatu 4:2 za Amerikanca zapreti. Bilo je 40:40, a onda Amerikanac šalje loptu u svoju mrežu. Brejk priliku Novak koristi i vraća se u set.

Posle 5:5, odigrano nekoliko atraktivnih poena na obe strane. Kudla je poveo 30:0, potom napravio grešku, a posle odličnog riterna Novaka rezultat je bio 30:30. Ipak, Kudla uspeva da osvoji gem i povede sa 6:5. Novak je ponovo izjednačio i ušlo se u taj-brejk.

Kudla je odlično počeo i poveo sa 3:0 uz 2 mini-brejka posle Novakove 2 vezane duple greške. Novak je na servis Kudle vratio mini brejk, a onda i izjednačio, preokrenuo i došao do nove pobede na Vimbldonu.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – DENIS KUDLA 3:0 (6:4, 6:3, 7:6)

III Set

6:6 – Novak osvaja gem. Taj brejk odlučuje ko će osvojiti treći set.

5:6 – Kudla je došao do 30:0, a onda prvo je izbacio loptu u aut, da bi potom Novak odličnim riternom poravnao na 30:30. Ipak, uspeva Amerikanac da se izvuče i osvoji gem.

5:5 – Neizvestan 3. set. Posle brejka Novaka igra se ujednačeno. Novak je posle 40:0 došao do 5:5 i sada Kudla servira.

3:4 – Brejk Đokovića! Novak je došao do 40:40, a onda Kudla šalje loptu u mrežu. Đoković koristi priliku za brejk i vraća se u set. 

2:4 – Novak je konačno osvojio dva gema na svoj servis, ali ne uspeva da dođe do šanse da vrati brejk Kudli.

0:3 – Drugim as poenom na meču Kudla potvrđuje brjek i ima ubedljivo vođstvo na startu 3. seta.

0:2 – Brejk Kudle! Prvo je Kudla osvojio poen na svoj servis da bi potom odigrao odlično, zapretio Novaku i iskoristio šansu za brejk. 

II Set

6:3 – Novak osvaja i drugi set protiv Denisa Kudle! Uspeo je Amerikanac na početku seta da odgovori i vrati brejk, ali na samom kraju to nije uspeo. Posle Novakovog urlika i osvojenog gema za 5:2, bilo je jasno da je set prelomljen. 

5:3 – Imao je Novak u ovom gemu 2 set lopte, ali je Kudla uspeo da podigne nivo igre i osvoji gem.

5:2 – Urlik Đokovića i osvojen gem! Bio je Denis na putu da se vrati ponovo u drugi set, prošao je prelepo Noleta na mreži, ali je brejk lopta spasena i nakon toga se naš as približio na samo gem od drugog seta.

4:1 – Novak odmah potvršuje brejk i sada mu je put do 2. seta potpuno otvoren.

3:1 – Brejk Đokovića! Ponovo je Novak odigrao odlično na servis Kudle i odmah došao do novog brejka i vođstva u 2. setu. 

2:1 – Brejk Kudle! Nije uspeo Novak da potvrdi brejk. Umesto toga, Kudla je odigrao savršen gem na novakov servis i posle 40:0, osvojio poen i vratio se u set.  

2:0 – Brejk Đokovića! Novak je dodatno podigao nivo igre i, posle brejka na kraju prvog seta, pravi brejk i na startu drugog!

I Set

6:4 – Brejk Đokovića! Kakav set je odigrao Novak! Igrao je sigurno i strpljivo. Osvajao je poene na svoj servis, bez prilike za brejk, a onda je pri rezultatu 5:4, na servis Kudle, došao do brejk šanse koju odmah koristi za osvojen prvi set. 

4:4 – Nastavlja se ujednačen meč na Vimbldonu. Ni Đoković ni Kudla ne mogu da preleome set u svoju korist. Igraju sigurno i osvajaju gemove na svoj servis.

3:3 – Kudla siguran na startu meča. Velika borba u prvom setu dvojice tenisera.

2:2 – Novak igra odlično na startu meča. Ipak, prilike za brejk nema. Denis Kudla, za sada, odlično parira srpskom teniseru.

1:1 – Đoković je odigrao skoro savršen gem na svoj servis, a istom merom uzvraća i Kudla na startu.

Novak igra protiv tenisera koji je na 114. mestu ATP liste i do glavnog žreba u Londonu stigao kroz kvalifikacije.

Nalazi se u seriji od pet pobeda, a u prve dve runde bio je bolji od Aleksandra Davidoviča Fokine rezultatom 3:2 i Andreasa Sepija rezultatom 3:0. Svoj uspešan niz ima priliku da nastavi protiv srpskog tenisera.

Sa druge strane, Đoković je u prvom kolu savladao Džeka Drejpera rezultatom 3:1, a u drugom Kevina Andersona rezultatom 3:0.

Đoković i Kudla se treći put sastaju, a oba puta 2019. godine je sa po 3:0 bolji bio Srbin, na Vimbldonu i US openu.

Meč se igra na terenu broj 1 kao drugi po programu, posle ženskog singla Ljudmila Samsonova – Sloun Stivens.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here