Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Stefanos Cicipas

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) vrlo brzo će pooštriti pravila vezana za lekarsku pauzu na terenu i odlazak u toalet tokom meča, prenose američki mediji.

Kako prenose svetski mediji,  ATP planira da uvede strožija pravila zbog svega onoga što se dešavalo na US Openu sa Stefanosom Cicipasom. Podsetimo, Grk se našao na velikom udaru zbog dugih pauza koje je imao odlazeći u toalet.

– Doći će do strožijih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju dobijanje medicinske pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak na toalet. Nadamo se da će odluke o tome zaživeti s prvim danom sledeće godine. Došli smo do kritične tačke po ovoj temi – navode iz ATP-a.

Prašina oko cele situacije podigla se najpre posle meča između Cicipasa i Marija koji je bio besan na Grka što je skoro osam minuta odsustvovao sa terena, te da je prekid uticao na ishod meča. Isto se dogodilo i u sledećem meču za Cicipasa, a tada ga je izviždala i publika.

Čak je i rpvi reket sveta Novak Đoković na ranijim Grend slemovima bio na udaru javnosti, jer je posle 0:2 u setovima odlazio u toalet odakle se vraćao i okretao meč na 3:2 za njega.

Upravo je Đoković bio na Cicipasovoj strani tokom US Opena.

– Moram es zalagati za Stefanosa, mislim da ne radi ništa loše i podržavam ga. Pravilo nije jasno i svako to može da tumači drugačije – jasan je bio Đoković.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime