Atrakcija Vimbldona

0
twitter.com/wimbledon

Na Vimbldonu, a pogotovo domaćim poklonicima tenisa, odavno jedan mešoviti par nije privukao toliku pažnju, još od zajedničke igre Džejmija Mareja i Jelene Janković 2007. Stariji Marej je tada postao prvi Britanac s trofejom na najčuvenijoj travi “belog sporta” u poslednje dve decenije.

Endiju Mareju, njegovom mlađem bratu, vimbldonska kruna je stavljena na glavu 2013. i 2016. Uzdigao se u galeriju ostrvskih sportskih junaka jer je Britanija čekala na pobednika u pojedinačnom razredu 76 godina.

Pošto zbog povreda i operacija nije više spreman za najveća osvajanja, opredelio se da na Vimbldonu ove godine igra u dublu i to na dva razboja. Jedan saigrač mu je Francuz Pjer Ig Erber, a drugi američka legenda Serena Vilijams, šestostruka šampionka, koja se bez većih problema domogla osmine finala u singlu.

Mareju se nekoliko teniserki učtivo zahvalilo na ponudi da igraju u mešovitom paru. Serena je prihvatila pa je Vimbldon dobio atrakciju koja se s nestrpljenjem iščekivala. U prvom kolu, na Centralnom terenu, priredili su ugođaj publici pobedom sa 6:4, 6:1 protiv Nemice Mis i Čileanca Gvaračija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here