EPA-EFE/JUANJO MARTIN
Novak Đoković

Organizatori Australijan opena saopštili su da “duboko žale zbog poslednjih dešavanja u Melburnu, kao i da je ovo lekcija za sve”.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati u Melburnu, pošto je silnih peripetija deportovan iz Australije.

Organizatori AO priznali su grešku u celom slučaju, nakon što su dali garancije srpskom teniseru da će igrati u Melburnu, pre nego što je deportovan.

– Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao is vake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje. Australija ima jaku i ponosnu tenisku traciju, bilo bi fantastično videti publiku kako navija za najbolje tenisere svete. Sada, svi ljubitelji tenisa širom sveta, zajedno sa nama, žele da se fokusiraju samo na igru koja izaziva toliku strast – navodi se u saopštenju organizatora.

Oni ističu da su sve vreme poštovali odluke vlasti.

– Hteli smo da jasno kažemo da smo od samog početka poštovali odluku ministra za imigraciju i odluku Federalnog suda. Turnir je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizaciju jedan od najvećih svetskih događaja u sportu i osiguramo najbolje moguće uslove za igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna. Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i Vladom Viktorije kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbedan Australijan open. Turnir u vreme globalne pandemije je veliki izazov za sve nas – navodi se u saopštenju organizatora AO.

12 COMMENTS

    • Ma kakvo pokajanje! Te likove tenis ama bas ne interesuje! Za njihov IQ level ‘footy’ je maksimum! Dodjes na utakmicu, dobro se isprebijas, i to je to.

  1. Naslov nije realan. Ne kaju se zbog Đokovića već zbog toga što nisu predhodno reagovali, u prevodu, zato što su mu dali garanciju da dođe.

    • Ko da njih boli, nego vise ineresovanje u svetu, sta radi i gde je Novak nego njihov pisljivi turnir.

    • Pa oni to rade non-stop, prvo su pobili Aboroidzine pa se posle kao pokajali ! To su samo prosti demagozi,ma najobicniji plos!!!!

  2. ODUZMITE Australiji Grand Slam! Njihovi novinari, vlada, a i narod ne zasluzuju teniski dogadjaj tog ranga. Svake godine je ocigledna ne organizovanost i bahatost Australije. Prosle godine su drzali gotovo sve tenisere 2 nedelje u karantinu, bez treninga! Ove godine su oterali nekoliko tenisera zbog vize, koju su om unapred dodelili. Jednostavno tretiranje igraca na AO je vrlo lose! Treba da bude UKINUT Grand Slam u Australiji!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here