MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Cena narkotika na ulicama Beča drastično je skočila zbog pandemije koronavirusa, kao i mera ograničenja slobode kretanja.

Austrijska policija uhapsila je jednog uličnog dilera, državljanina Srbije, i tom prilikom došla do interesantnih saznanja.

Portparol policije Paul Ajdenberger kaže da je Srbin uhapšen prilikom prodaje kokaina dvojici “klijenata”. Protiv dvojice narkoma podneta je prijava, a 44-godišnji državljanin Srbije je uhapšen, ali je protiv njih podneta i prijava zbog kršenja zakona o merama protiv COVID-19. Prilikom pretresa stana dilera policija je naišla na 18 grama kokaina i visse hiljade evra u gotovom.

Interesantno policiji je bilo da su saznali da je jednom od njegovi “klijenata” prodao pet grama kokaina za 330 evra, a drugom 5,6 grama za 260 evra. To je naznaka, kako ističu, da je cena narkotika, usled mera za suzbijanje virusa, značajno porasla. Naime, ranije se za veoma razblaženi gram kokaina, na ulici, plaćalo oko 20 evra.

Pošto gotovo da nema ljudi na ulicama rizik za dilere je mnogo veći, jer upadaju u oči, iako su predaje narkotika obično unapred dogovorene mobilnim telefonom.

Takođe i zatvaranje granica dovelo je do “nestašice” narkotika na ulicama, a pošto je potražnja ostala ista, ponude je mnogo manja, pa tako raste i cena do neba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here