Z. M.
Nestašice u Austriji

Usled sve drastičnijih i restriktivnijih mera austrijske vlade u sprečavanju brzog širenja koronavirusa građani su proteklih dana počeli da prave zalihe i prazne rafove u prodavnicama.

Gotovo u svim supermarketima regali sa sličnim proizvodima su prazni, a radi se pre svega o brašnu, testenini, mesu, toalet papiru,….

Čim se uđe u supermarket vidljiva je veća gužva, koja se primećuje od samog parkinga ispred prodavnice.

Kada se uđe u prodavnicu kupac se suočava sa prvim praznim regalima, koji su uobičajeno voće i povrće.

Ubrzo zatim može se primetiti praznina u regalima sa brašnom, testeninom, ali i konzerviranim gotovim jelima.

Isto tako toalet papira “nema ni za lek”, jer su građani počeli da prave zalihe svega što smatraju da bi im moglo zatrebati narednih nedelja, u slučaju da se zatvore sve prodavnice.

Nestašice hrane

Austrijska vlada danas je donela odluku o proširenju mera, koje predviđaju zatvaranje radnji od ponedeljka, ali uz izuzetak onih prodavnica koje prodaju namirnice i potrepštine potrebne za svakodnevni zzivot, te apoteke, banke i slično.

Pošto se i restoranima i drugim ugostiteljskim objektima od ponedeljka ograničava rad do 15 časova, stanovnici Austrije moraće da kod kuće pripremaju jela, pa i zbog toga može da se očekuje da će i narednih dana vladati velika gužva u supermarketima.

Osoblje marketa pokušava da puni prazne regale, ali što se tiče onih glavnih proizvoda koji se traže ne postoje dovoljne zalihe u njihovim skladištima da bi pokrili pojačanu potražnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here