EPA/Christian Bruna

Iako eksperti upozoravaju na opasnost drugog talasa zaraze koronavirusom, Austrija nastavlja sa popuštanjem mera, pa je tako od danas ukinuta obaveza nošenja maski za osoblje ugostiteljskih objekata i dozvoljen je sport svake vrste.

Obaveza nošenja maski ostala je na snazi samo još za gradski prevoz, u bolnicama i u uslužnoj delatnosti, gde nije moguće održati potrebnu distancu od najmanje jednog metra.

Takođe i tokom demonstracija moraju se nositi zaštitne maske.

Što se ugostiteljstva tiče, dalja olakšica je da lokali sada mogu ponovo da rade od pet sati ujutro i ponovo su dozvoljeni bifei za samoposluženje. Manji barovi mogu ponovo da služe pića i za šankom.

Isto tako ukinuto je vremensko ograničenje za održavanje privatnih proslava do 100 ljudi.

Što se sporta tiče, ponovo je moguć ekipni i kontaktni sport, a ukinuti su i propisi držanja odstojanja prilikom sportskih aktivnosti, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Međutim, preduslov je da moraju da se poštuju sva pravila higijene, pa se mora voditi i spisak prisutnih. Pored toga, ponovo je dozvoljena publika na sportskim i kulturnim manifestacijama. Tako u zatvorenom prostoru može biti do 250 gledalaca, a na otvorenom do 500.

2 COMMENTS

  1. citam bas sada popustanja mera u austriji…ne razumem,akarantina za srbe 2 nedelje ako dodju iz srbije dali mi njima stvarno toliko smetamo

    • @Ljiljana.Pa na pocetku epidemije Vucic nas je pozivao da ostanemo u Austriji da ne dolazimo u Srbiju.Pa kada smetamo Srbiji sto se cudimo sto smetamo Austriji.Budimo realni ostavimo se mrznje mozda mi vise mrzimo druge nego sto drugi mrze nas.Da spomenem i Republiku Srpsku i Dodik nas je stavljao u satore po povratku iz Austrije cak su u istu prostoriju stavljali zarazene i zdrave.Pa citaj po drugim portalima sta nam nasi sunarodnici porucuju iz Republike Srpske.Upravo nas okrivljuju da smo donijeli koronu i nismo im dobrodosli ni dan danas.Srecom nisam imao potrebu da idem u Republiku Srpsku tako da od februara nisam isao,a s’obzirom kako nas dolje docekuju pitanje je kada cu i otici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here