EPA/Hans Punz

Bečki advokat Florian Helvart pokrenuo je inicijativu protiv vakcinacije i njegov predlog dobilo je podršku više od 120.000 građana.

Helvart, koji je inicijativu pokrenuo zajedno sa advokatom Aleksanderom Šeerom, ukazuje da je izjašnjavanje građana odobreno 15.januara, i da je pre nego što je dospelo u opštinu na potpisivanje, dobilo podršku više od 120.000 ljudi.

Ako se tako nastavi ovo izjašnjavanje moglo bi biti sa najvećom podrškom u istoriji Austrije.

“Drugi se bore za 8.400 potpisa, koliko treba da se izjašnjavanje uopšte održi, a mi imamo već 120.000, što pokazuje da obavezna vakcinacija ne može da se održi”, objasnio je on.

Helvart smatra da je zakonski naložena obavezna vakcinacija pogrešna i da predstavlja kršenje prava pojedinaca.

Kada je reč o izjašnjavanjima građanima u Austriji najuspešnije je održano 1982.o konferencijskom centru u Beču koje je potpisalo 1,36 miliona građana, a zatim protiv upotrebe genetskih promena 1997.što je podržalo 1,225 miliona građana.

Austrijski parlament mora da stavi na dnevni red neku temu ukoliko je podrži više od 100.000 potpisnika, ali nije u obavezi da zahtev građana primeni.

Austrijski parlament prošle nedelje usvojio je zakon o uvođenju obavezne vakcinacije, koji stupa na snagu od početka februara, a kažnjavanje kreće od 16.marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here