commons.wikimedia
Bečki aerodrom Švehat

Dok “Viz er” najavljuje da će od 1. maja početi ponovo da leti iz Beča, Austrija planira da posle 30. aprila produži zabranu sletanja avionima iz više zemalja.

“Viz er” je juče najavio da želi iz Beča od 1. maja da leti u Dortmund, Ajndhoven, Keln, Kutaisi, Larnaku, Lisabon, Ohrid, Oslo, Rejkjavik, Rim, Solun, Varnu, Varšavu, ali i za Milano, Rim, Tenerife, Valensiju i Kijev.

Međutim, poslednje destinacije obuhvaćene su aktuelnom zabranom sletanja na bečki aerodrom.

Naime, do 30. aprila zabranjeno je sletanje avionima koji dolaze iz 11 zemalja: Kine, Koreje, Irana, Italije, Švajcarske, Francuske, Španije, Velike Britanije, Holandije, Rusije i Ukrajine.

Ministarstvo zdravlja Austrije najavilo je agenciji APA da se priprema produžetak te zabrane.

Pojedine destinacije, koje je najavio “Viz er”, obuhvaćene su upozorenjem za putovanje Ministastva spoljnih poslova Austrije. Za 26 država sveta zbog koronavirusa proglašeno je najviše upozorenje nivoa 6, za ostatak sveta nivo 4.

Nakon 30. aprila biće produženi i strogi uslovi za ulazak u Austriju preko njenih aerodroma.

Aktuelna uredba predviđa da putnici prilikom ulaska u zemlju na aerodromima moraju da prokažu atest lekara koji ne sme biti stariji od četiri dana, kao i negativan test na koronavirus.

Alternativa je da nakon ulaska u Austriju putnici odlaze na dve nedelje u karantin, koji može da se skrati samo ako u tom periodu dostave da su negativni na testu na koronavirus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here