Privatna arhiva
Karl Nehamer

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer pozvao je svoje kolege iz EU i sa Zapadnog Balkana na konferenciju posvećenoj borbi protiv ilegalne migracije.

U sredu i četvrtak, u bečkoj palati Hofburg, biće održan, kako je najavljeno, skup koji će razmatrati problematiku na istočnoevropskoj ruti.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije na skup će doputovati, između ostalih, ministri unutaršnjih poslova ili migracije Nemačke, Danske, Grčke, Slovenije, Ceške i Mađarske, kao i državni sekretari iz Poljske i Slovačke.

Pored toga dolazak su potvrdili potpredsednik Evropske komisije Margaritis Shinas, evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Oliver Verhelj, kao i predstavnici Kancelarije EU za podršku po pitanju azila (EASO), Evropske agencije za zaštitu granice (Fronteks), Međunarodnog centra za razvoj migracione politike (ICMPD) i Švajcarske.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije na Zapadnom Balkanu ministri i državni sekretari iz tih zemalja, kao i Bugarske i Rumunije učestvovaće putem video linka.

– Naš cilj je da zemljama duž migrantskih ruta pružimo podršku kako bi zajedničkim snagama sprečili ilegalnu migraciju. Ova konferencija je snažan signal saradnje – poručio je povodom skupa Nehamer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here