EPA/Clemens Bilan

Austrija pravi velike strateške rezerve zaštitne opreme, koje su raspoređene na više lokacija širom Austrije, i sprema se za drugi talas koronavirusa.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ministarka odbrane Klaudia Taner izjavili su da problemi sa zaštitom opremom, kao što je bio slučaj na proleće, prošlost.

Austrija je u svojim skladištima, kao rezervu do idućeg velikog talasa pandemije, uskladištila milione zaštitnih maski, zaštitnih kecelja, i veliki broj respiratora.

Kurc, prilikom posete jednom skladištu, rekao je novinarima da time Austrija želi da bude nezavisnija od međunarodnih tržišta.

– Poslednji meseci su pokazali koliko naše snabdevanje medicinskom zaštitnom opremom u krizi može biti nestabilno. Vojska je sada uskladištila na pet strateški važna mesta dovoljan broj zaštitne opreme – rekla je Taner.

Aktuelno Austrija ima 2,6 miliona zaštitnih maski uskladišteno, 44,4 miliona medicinskih maski, 1,7 miliona rukavica za pregled, 430.000 zaštitnih kombinezova, 37.000 zaštitnih naočara, 150.000 zaštitnih kecelja, 9.000 maski za kiseonik.

Narednih dana pristižu, kako je najavljeno, daljih 12,2 miliona zaštitnih maski, 970.000 medicinskih maski, 300 respiratora, kao i druga oprema.

Opremu je nabavio Crveni Krst, sa skladištenje i obezbeđivanje preuzela je austrijska vojska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here