pixabay.com

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije povodom izjava pojedinih visokih političara u zemlji koji traže ukidanje sankcija protiv Rusije i koji dovode u pitanje njihovu delotvornost poručilo je da sankcije deluju i potrebne su kako bi se suprostavili protivpravnoj ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Ko sankcije dovodi u pitanje igra na ruku Moskve, upozorava i stranka NEOS.

Guverner austrijske pokrajine Tomas Štelcer, političar iz redova vladajuće Narodne partije Austrije (OVP), zatražio je da se ponovo analizira svrsishodnost i delotvornost sankcija.
On je dobio podršku lidera OVP u pokrajini Tirol Antona Matlea.

Ministarstvo ukazuje da su sankcije “fleksibilni” instrument koji može u svako doba biti prilagođen.

“Sankcije deluju, svakog dana sve više. Privreda Rusije će ove godine pasti za šest odsto, a neke prognoze tvrde i do deset procenata. Za privredu EU se očekuje privredni rast od oko 2,7 odsto”, navodi Ministarstvo.

Zvanični Beč ističe da je potreban svetski poredak zasnovan na pravilima, a ne zakon džungle, prema kojem snažniji može da uzme šta god želi.

“Nećemo i ne može dozvoliti da neko u 21. veku pokušava da sa tenkovima i raketama stvori činjenice i pomera granice. Vladimir Putin želi da nas pluralističke otvorene demokratije razjedini, da nemamo više želju da mu pokazujemo ‘crvenu liniju’. Najveća snaga EU je jedinstvo, koje moramo da sačuvamo”, poručuje ministarstvo.

1 COMMENT

  1. E bolesnika, spremni za ludnicu, pricekajte jos mesec-dva, pa onda izjavite isto, to ako budete na poziciji da to ucinite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here