EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Evroposlanik iz Austrije Lukas Mandl istakao je da “Srbija blokira Kosovo” i dodao da se nada da će konačni sporazum uskoro biti postignut.

Mandl je naglasio da je pomoć SAD neophodna kako bi se rešili sukobi u Evropi.

– Moramo biti načisto sa činjenicom da u ovakvom stanju agresije na tlu Evrope nismo u mogućnosti da u potpunosti pomognemo sebi u Evropi. I dalje nam je potrebna pomoć SAD i želim da budem iskren u vezi sa tim, ali ipak, Evropska unija radi više nego ikada ranije na tome – rekao je Mandl.

Austrijski evroposlanik dodaje da “Srbija blokira Kosovo, a ne obratno”.

– Nije Kosovo to koje blokira Srbiju, uvek je Srbija ta koja blokira Kosovo. To je očigledno atmosfera mržnje, veoma negativna ideologija prema Kosovu od njegovog severnog suseda – tvrdi Mandl.

Prema njegovim rečima, konačni sporazum sa Srbijom bi doprineo miru i stabilnosti u regionu.

– Nadam se da će se to dogoditi uskoro. Sporazum je konačan samo kada se radi o međusobnom priznavanju u svakom pogledu i kada susedne zemlje imaju dobre odnose, što bi obezbedilo budućnost u miru, blagostanju i slobodi za sve – naglašava Mandl.

4 COMMENTS

  1. Sta prica ovaj austroski birokrata.Prica sta mu je receno.On misli da su Srbi lud narod druge klase i da veruju lazima EU i zapada.Kosovo i Metohija je srpska zemlja bila i bice kao sto je Ki[ar i Ukrajina Ruska zemlja.Zapadne hijene su gladne energije.sirovina,hrane,vode i svega sto ima Rusija pa i Srbija.Ovaj evroposlanik je mora neki unuk FRanca Ferdinanda ili Franje Josifa

  2. Зашто ми бчокирамо.Па Косово живи слободно…ви хочете рат.И упамтите коњушари;Косово је СРБИЈА.АМЕН!

  3. Ma taj verujem nezna o cemu prica, mozda ?? Zna gde je Srbija da je KiM u satavu Srbije.
    Jedino eto spisoban da ovo izgovori i da naucio sto mu je zadato.

  4. Nisam sigurna dali razumem naslov…. kao kad bih pročitala ….srpski poslanik: Austrija blokira Korušku ! Šta se to nas tiče, njihova pokrajina, šta se njih tiče , KiM je naša pokrajina ! Jednostavno i jasno ! I ne mogu da shvatim zašto Britanija i USA po svaku cenu prave treću islamsku državu u Evropi ? Da se razumemo – ne mrzim…. ali zašto ?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here