Dramski i igrani program Radio televizije Vojvodine, u manastiru Mala Remeta, započeo je snimanje radio-dramskog serijala Kosingas prema romanima Aleksandra Tešića.

Ovaj projekat se snima na nekoliko autentičnih lokacija u eksterijeru i studiju u tehnici binaural, koja dočarava potpunu trodimenzionalnost prostora i pruža neponovljiv osećaj da se slušalac nalazi u centru zbivanja ove akcione, istorijske radio-drame.

Trilogija Kosingas pripada žanru epske fantastike, a glavni junaci ove sage, monah Gavrilo i Kraljević Marko, prolaze kroz mnoge opasne avanture sa mitskim i neprijateljski raspoloženim onostranim bićima.

Projekat dramskog i igranog programa Radio televizije Vojvodina, predstavlja istinski radijski spektakl uz učešće tridesetak najpoznatijih glumaca iz nekoliko novosadskih pozorišta.

Ove godine, u prvoj sezoni serijala, biće adaptirana prva knjiga Red zmaja, a premijera je najavljena za sedamdeseti rođendan RTV Vojvodina, 29. novembra 2019.

Ceo serijal biće emitovan u terminima dramskog programa i postavljen na odloženom slušanju gde će se, pored petnaestak epizoda, naći i dodatni multimedijalni sadržaji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here