EPA-EFE
Austrijska policija (Foto: Ilustracija)

Austrijska policija uhapsila je jednog Avganistanca koji je osumnjičen da je prošle nedelje, zajedno sa još tri osobe, Molotovljevim koktelima izvršio napad na sedište Slobodarske partije Austrije (FPO) u Donjoj Austriji.

Do osumnjičenog policija je došla pošto je otišao u bolnicu na medicinsku intervenciju usled opekotina. Naime on je, tokom napada, nepažnjom naneo sebi povrede.

Napad na sedište FPO snimio je video nadzor, a na snimcima se vide četiri lica. Na snimcima se vidi, kako su se dva napadača sudarila i tom prilikom na sebe izlili zapaljivu tečnost i tako sebi naneli opekotine.

Avganistanac u bolnici nije pokušao da bude neupadljiv, već štaviše bio je neprijatan, pa ga je osoblje prijavilo policiji.

Lider FPO Norbert Hofer u prvoj reakciji na hapšenje zatražio je proterivanje Avganistanca, koji ima pravo na zaštitu u Austriji. Prema njegovim rečima, posle ovog napada ta osoba je izgubila svako pravo na zaštitu.

Policija još traga za saučesnicima, a ujedno i istražuje da li je uhapšeni bio od nekog podstaknut da izvrši napad na centralu FPO u Sankt Peltenu, odnosno i da li je član neke ekstremističke grupacije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here