MN Press
Aleksa Avramović

Košarkaši Partizana u sredu od 17.30 časova u Krasnodaru igraju meč 8. kola grupne faze Evrokupa protiv Lokomotive, koja je jedan od glavnih kandidata za plasman u finale i eventualnu titulu u ovom takmičenju.

Svoje mišljenje o narednom protivniku podelio je ove sezone odlični Aleksa Avramović, koji je istakao da pobeda otvara vrata ka prvom mestu na kraju ove faze takmičenja, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

– Utakmica protiv Lokomotive može odrediti naš put. Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šanse da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu trnaziciju, dobro u napadu – istakao je Avramović.

Aleksin zadatak neće biti nimalo lak, pošto će morati da čuva Mekoluma, koji se svrstava među najbolje igrače Evrokupa. Ipak, Avramović je poznat po agresivnoj odbrani i pokušaće da ga zaustavi.

– Ući ću maksimalno motivisano da ga zaustavim, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti. Sjajan posao rade i Danga, Madar – čitava spoljna linija. Ekipa smo koja ne prima vleiki broj poena, izuzev te utakmice sa Cedevita Olimpijom koja je odigrala maestralno i zadavala nam mnogo problema. Mislim da je ključ u našoj odbrani pristipu utakmici, da kroz defnazinve zadatke potvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo.

Da će biti teško, svestan je i Zek Ledej, koji obećava da će se Partizan boriti sve do samog kraja.

– Svaka utakmica je teška utakmica. Moramo da pratimo trenerov plan, slušamo ga i ispoštujemo sve što kaže i na kraju dana izađemo na teren i borimo se za pobedu. Glavna stvar je da budem dosledan, da budem svoj i na parketu doprinesem onako kako samo ja umem i nastavim da pomažem timu da pobeđuje što je više moguće – rekao je Ledej.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here