EPA-EFE/VAHRAM BAGHDASARYAN / PHOTOLURE/
Uništeni objekti u Nagorno-Karabahu

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je video na kome je prikazano kako njihove Oružane snage uzvraćaju vatru artiljerijskim jedinicama Oružanih snaga Jermenije na potezu Agdere na kontakt-liniji u Nagorno-Karabahu.

– Izveden je kontranapad na artiljerijske jedinice oružanih snaga Jermenije na potezu Agdere, koje su pucale na naša naselja. Neprijateljske jedinice, koje su pretrpele velike gubitke usled preciznog gađanja naše artiljerije, bile su prinuđene da napuste svoje položaje i da se povuku. Treba napomenuti da su te artiljerijske jedinice deo petog planinskog streljačkog puka jermenske vojske – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

U Nagrono-Karabahu juče je došlo do eskalacije, a dve strane su se međusobno optuživale za pokretanje borbenih dejstava.

Borbe u Nagorno-Karabahu trajale su i tokom noći, a nastavile su se i jutros. Vlasti nepriznate republike Nagorno-Karabah kažu da su uspeli da povrate položaje koje su prethodno izgubili. Obe strane tvrde da su nanele nove gubitke protivniku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here