pixabay.com

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su direktor “Dajrekt medije” J.S. (47), kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a M.Ð. J. (61) i M. K. (55) zbog zloupotreba, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i nekadašnja direktorka u “Dajrekt mediji” J. D. (1975), koja je van zemlje, gde boravi vec duži vremenski period i za njom je raspisana potraga.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u produženom trajanju, jer su svojim postupcima oštetili budžet Javnog servisa.

Vest o hapšenju preneo je portal B92, a potom je nezvanično do te inofmracije došao i Tanjug.

Ðilas će, kako je najavljeno iz njegove Slobode i pravde, povodom današnjeg hapšenja, održati konferenciju za novinare ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Kompanija “Dajrekt medija” bila je u vlasništvu Dragana Ðilasa, koji je u međuvremenu naveo da je 2013. godine prodao “biznismenu iz Bugarske”.

Da policija i tužilaštvo istražuju osnove sumnje da su Ðilas i njegovi zaposleni sa delom nekadašneg rukovodstva RTS-a učestovali u korupciji za kupoprodaju sekundi različitih TV emisija protivno zakonu, izjavio je početkom jula ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije – rekao je Stefanović za TV Pink u nedelju, 7. jula.

Nekoliko dana nakon izjave ministra, 15. jula, Ðilas je samoinicijativno otišao u Upravu gradske policije, i tražio da da izjavu povodom navoda da se protiv njega vodi istraga za pljačku RTS-a.

On je tada novinarima pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojom se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa Ðilasovom firmom Dajrekt medija u vezi prenosa Lige šampiona i serija “Moj rođak sa sela” i “Nepobedivo srce”.

Nedugo zatim, Policijska uprava za grad Beograd u saopštenju za javnost je navela da je Ðilasu tog dana, 15. avgusta, predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here