”Babe” izbacile pesmu posle 15 godina pauze

0

15 godina kasnije: Grupa ”Babe”
 

"Pesma je nastala još pre 13 godina. Kad smo krenuli u rad na novom albumu rešili smo da nju izdvojimo, jer mislimo da je ‘na prvu loptu’ i da može da privuče pažnju. Sve pesme za novi album su snimljene. Miksamo ih jednu po jednu, tako ćemo ih i izbacivati", rekao je frontmen grupe Žika Milenković.

 

 

Pesma "Daj mu ga Lola" je snimljena ovog proleća u beogradskom ”Master Blaster” studiju ispred koga je u Resavskoj ulici snimljen i spot krajem juna, po ideji i u režiji Milenkovića, a za montažu je bio zadužen Marko Nedeljković.

 

 

"Sve je ‘low budget’. Veliku pomoć nam je pružio plesni centar ‘Mladost’. Sve smo se dogovorili telefonom i spot uradili za pola sata. U pitanju je, kao i uvek vezano za Babe, improvizacija. Obradili smo internu ‘Paradu ponosa’, sve je prošlo bez ikakvih problema. Video je snimljen sa više spravica, vide se svi koji su u tome učestvovali", kaže Žika.

 

 

 

Zanimljivo je da je u pesmi "Daj mu ga Lola" harmoniku svirao Goran Mitić-Mita, baš kao i u ”Francuskoj ljubavnoj revoluciji” na legendarnom drugom albumu Bajage i Instruktora „Sa druge strane jastuka“ (1985).

 

 

 

Babe su 1992. nastale kao super-grupa sastavljena od muzičara iz poznatih srpskih bendova. Pored Žike, tu je bio Zoran Ilić-Ilke, tada gitarista Riblje čorbe, bubnjar Goran Čavajda-Čavke (Električni orgazam) i basista Bojan Vasić-Vasa (Bezobrazno zeleno) na čiju inicijativu je grupa i osnovana. Ubrzo ju je, međutim, napustio pa ga je zamenio Dejan Škopelja-Škopi (U škripcu). Bubnjari su se nekoliko puta menjali, a u obnovljenoj postavi svira Goran Ljuboja-Trut (E-Play, Rambo Amadeus).

 

 

Babe su objavile tri albuma – ”Slike iz života jednog idiota” (1993), ”Lažne slike o ljubavi” (1995) i ”Slike sna i jave” (1999), uz EP ”4 babe, 4 pesme” (1994) i kompilaciju ”Hoću da budem PS” (1998) sa tri nove pesme. Rad benda je zamrznut 2000. godine, a grupa se okupila, igrom slučaja, 2013, na dve decenije od objavljivanja diskografskog prvenca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here