Babić: Kup posvećujem Vujadinu Boškovu!

0

Sergej Milinković Savić sa peharom

"Bilo je bitno da suzbijemo emocije i da se koncentrišemo samo na kvalitet igre, što smo i učinili. Presudila je mladost i agresivnost mojih igrača. To je mlada, poletna ekipa, bez kompleksa, koja nije bila opterećena rezultatom", rekao je Babić novinarima posle finala nacionalnog Kupa.

 

Vojvodina je na stadionu Partizana savladala Jagodinu sa 2:0 i tako došla do svog prvog trofeja u tom takmičenju.

"Dosta bolje smo igrali u prvom poluvremenu, ali nemojte uzeti to za zlo, jer je ovo izuzetno mlada ekipa… Dozvolili smo da nam Jagodina preti u drugom poluvremenu, ali smo se na svu sreću odbranili", kazao je trener novosadskog tima.

 

Babić je u ime kluba trofej pobednika srpskog Kupa posvetio porodici nedavno preminule legende tog kluba Vujadina Boškova. Strelac prvog gola za Vojvodinu Enver Alivodić rekao je da je njegova ekipa ostvarila istorijski uspeh.

"Ovo je istorijski uspeh za klub, a i moj gol je svakako istorijski. Presrećan sam. Došli smo da igramo fudbal, ispoštovali smo šta nam je trener rekao, svih 90 minuta smo bili koncentrisani i na kraju uspeli da dođemo do prvog trofeja za klub posle mnogo godina", rekao je Alivodić, koji je svoj pogodak posvetio bivšem, preminulom predsedniku Vojvodine Ratku Butoroviću.

 

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da mu je žao njegovih igrača zbog uloženog velikog truda, ali da je Vojvodina bila bolja.

"Ovo je sigurno bolan poraz za nas jer se pokazalo da je mnogo teže odbraniti kup nego ga osvojiti. Vojvodina je zaslužila ovaj trofej, jednostavno je bila bolja na terenu, stvarala je mnogo više šansi… Bilo je veoma teško vratiti se kada smo golove primili pred kraj prvog i na samom početku drugog poluvremena", rekao je Dodić.

 

On je kazao da je neophodno da njegovi igrači "podignu glave" i u naredna tri prvenstvena kola izbore plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa naredne sezone.

Napadač Jagodine Aleksandar Pešić rekao je da je on verovatno najveći krivac za poraz, jer u 57. minutu kod rezultata 0:2 nije iskoristio penal.

"Dobro smo počeli utakmicu, ali smo posle uvodnih minuta pali u igri i to je uzrok ovog poraza. Možda sam čak i ja najveći krivac jer nisam iskoristio jedanaestereac", rekao je Pešić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here